Χαιρετισμός Προέδρου ΔΗΣΥ στην Εκδήλωση Βράβευσης Αθλητών & Προπονητών 18ων Μεσογειακών Αγώνων

12 Σεπ 2018

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία 7.00μμ


Αγαπητοί Αθλητές και Προπονητές,
Φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα η Γραμματεία Αθλητισμού του Δημοκρατικού Συναγερμού βραβεύει τους αθλητές της κυπριακής αποστολής οι οποίοι με επιμονή κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό στάδιο των 18ων Μεσογειακών Αγώνων.

Τιμούμε, όμως, σήμερα και τους προπονητές τους για την στήριξη και αξιέπαινη καθοδήγηση τους.

Φίλες και Φίλοι,

Η Κύπρος συμμετέχει στους Μεσογειακούς Αγώνες από το 1983. Τα πρώτα μετάλλια ήρθαν τέσσερα χρόνια μετά, στη Λατάκεια της Συρίας, με τους Μάικ Τύμβιο στο σκητ και Μάριο Χατζηανδρέου στο τριπλούν να κερδίζουν το χρυσό.

Στην τελευταία διοργάνωση της Ταραγόνας η αποστολή χώρα μας κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια για πρώτη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες και πήρε τη ψηλότερη θέση μέχρι σήμερα στον τελικό πίνακα. Την 12η μεταξύ 26 χωρών.

Θέλω θερμά να συγχαρώ την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Πρόεδρο Ντίνο Μιχαηλίδη και όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβούλιου για την οργάνωση και προετοιμασία της κυπριακής αποστολής τόσο στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες όσο και σε κάθε διεθνή συμμετοχή της χώρας μας.

Στις τέσσερις και πλέον δεκαετίες λειτουργίας της, η δράση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής υπήρξε καθοριστική για την συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων της χώρας μας σε κάθε διεθνή διοργάνωση.

Η κατάκτηση 2 χρυσών, 1 αργυρού και 1 χάλκινου μεταλλίου από τον Μάριο Γεωργίου, χρυσού από την Ελένη Αρτυματά και τον Απόστολο Παρέλλη, αργυρό από τον Παύλο Κοντίδη και χάλκινου από την Άντρη Χριστοφόρου μας έχει κάνει περήφανους.

Αγαπητέ Μάριε, Ελένη, Απόστολε, Παύλο και Άντρη,

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού θέλω θερμά να σας συγχαρώ.

Αγαπητοί μας αθλητές και αθλήτριες,

Στην Ταραγόνα ξεπεράσατε χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό από την Κύπρο μας.

Αποδείξατε ξανά ότι το κύρος και το εκτόπισμα μιας χώρας δεν εξαρτάται μόνο από το μέγεθός της, αλλά από τις ικανότητες των ανθρώπων της.

Η παρουσία σας στο τελικό στάδιο των αγωνισμάτων γεννάει την ελπίδα και κάνει ορατή την προοπτική για περισσότερες επιτυχίες.

Αγαπητοί προπονητές,

Σήμερα οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνεχή προσφορά σας στο κυπριακό αθλητισμό. Για την καθοδήγηση που με υπομονή δίνεται στα παιδιά μας, αλλά και για όλα εκείνα που μεταλαμπαδεύεται στους αθλητές μας. Την επιμονή, την δύναμη της θέλησης, τον σεβασμό προς τον συναθλητή αλλά και τον αντίπαλο, το ήθος, την ευγενής άμιλλα.

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα, έχουμε τη τιμή, και πραγματικά το πιστεύω, να βραβεύουμε και τον συμπατριώτη μας Χρήστο Μισό.

Ο Χρήστος έχασε την όρασή του πριν πέντε περίπου χρόνια εξαιτίας ενός σπάνιου αυτοάνοσου. Με παραδειγματική επιμονή και θέληση, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα συνάντησε στον δρόμο του κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Παρα-Τοξοβολίας.

Χρήστο μου,

Σε ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σου. Η διάκριση σου μας συγκίνησε όλους, μας έκανε περήφανους. Έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης όχι μόνο στους αθλητές μας αλλά και στον κάθε συμπατριώτη μας ξεχωριστά.

Αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα μας. Σε ευχαριστούμε.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους αθλητές, προπονητές, τη διοικητική, την ιατρική και τη δημοσιογραφική ομάδα, και όλους όσους συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία η κυπριακή αποστολή των 18ων Μεσογειακών Αγώνων.