«Οι προκλήσεις και ο ρόλος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας στον ιδεολογικό της χώρο»

22 Αύγ 2017

Χαιρετισμός Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου
στο Παγκύπριο Συνέδριο ΦΠΚ Πρωτοπορίας

«Οι προκλήσεις και ο ρόλος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας στον ιδεολογικό της χώρο»
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 7:00 μμ


Νέες και Νέοι μου,

Το να έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι μπροστά σας, μπροστά στο ελπιδοφόρο αύριο, στο ζωντανό παλμό της κοινωνίας μας και της παράταξης μας είναι αναζωογονητικό. Είναι ελπίδα και πρόκληση μαζί.

Ελπίδα γιατί εσείς, οι νέοι άνθρωποι, μακριά από τις σειρήνες των καιρών που θέλουν να γυρνάτε την πλάτη στα κοινά, επιμένετε να μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για εσάς χωρίς εσάς.

Και είμαι περήφανος για το έργο, τον παλμό, και την ζωντάνια σας. Είμαι περήφανος για τις συνεχείς σας επιτυχίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Πρωτοπορία κερδίζει συγκεντρωτικά αποτελέσματα με διαφορά κάθε χρόνο όλο και πιο μεγάλη. Είμαι περήφανος που επιμένετε να αναζητείτε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Είμαι περήφανος για τις μάχες που δίνετε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου και του κόσμου. Είμαι περήφανος που δηλώνεται παρόν σε όλα τα σημαντικά της πατρίδας μας.

Εσείς δίνεται σάρκα και οστά σε αυτό που βαθύτατα πιστεύω. Ότι η μικρή μας χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές. Δυνατότητες αντίστροφα ανάλογες με το μέγεθός της.

Σας συγχαίρω που το αποδεικνύεται με τη δράση σας! Μόνιμα Πρωτοπόροι!


Φίλοι μου,

Είναι συνάμα και πρόκληση. Η πρόκληση να σας ακούμε. Όχι να μας χαϊδεύεται τα αυτιά αλλά να συνδιαγράφετε με την κριτική σας παρέμβαση το καλύτερο μέλλον.

Είναι φυσικό επακόλουθο, οι φιλοδοξίες σας να είναι πολύ υψηλές και η κριτική σας προς το πολιτικό σύστημα πολύ αυστηρή. Και έτσι πρέπει να είναι.

Η Πρωτοπορία διατηρεί το δικό της πλαίσιο πολιτικής αυτονομίας, διασφαλισμένο από οποιαδήποτε βαρίδια του κομματικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα, κατέχει το προνόμιο να μετέχει στα συλλογικά όργανα του κόμματος με αυξημένη εκπροσώπηση.

Γιατί είναι θετικό για μια χώρα οι νέοι της να έχουν δυνατή φωνή. Να έχουν το πεδίο να παράξουν προτάσεις πολιτικής. Να μπορείτε να ασκείτε την απαραίτητη εποικοδομητική κριτική. Oχι στείρα και ατέρμονα. Αλλά να προτείνετε λύσεις.

Και αυτή είναι η δική σας πρόκληση. Αυτό αναμένει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και εγώ προσωπικά από εσάς.

Ο ρόλος σας είναι να προτείνετε πολιτική. Να μας πείθετε με τις προτάσεις σας. Να κάνετε κριτική. Δεν θέλουμε απλά κενό χειροκρότημα. Θέλουμε την κρίση, τις προτάσεις και τις ιδέες σας. Γιατί είστε η καρδιά του πιο ζωντανού και δυναμικού κομματιού της κοινωνίας μας. Εκπροσωπείτε ένα μεγάλο κομμάτι νέων, και δη φοιτητών. Νέων που είναι το αύριο, σήμερα.

Αναμένουμε να έρχεστε με ολοκληρωμένες προτάσεις που αφορούν τους νέους. Αυτή σας η συνεισφορά είναι πολύτιμη. Και για την χώρα και για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Είναι και στο χέρι σας να φτιάξουμε τη χώρα που θέλουμε. Τη σύγχρονη, ευρωπαϊκή Κύπρο.


Φίλες και φίλοι,

Είστε η ελπίδα αυτού του τόπου και το αποδεικνύεται με την ωριμότητα και την δράση σας! Έχετε βαρεθεί τα μεγάλα λόγια. Είστε μια γενιά που θέλει έργα, πράξεις και αποδείξεις. Και πολύ καλά κάνετε!

Είστε η γενιά που πρέπει να αποπλεύσει ανεπιστρεπτί από το μίζερο όνειρο που ήθελε το νέο να αποζητά μια θέση στο δημόσιο. Το όραμα των Πρωτοπόρων, η αποζήτηση για έργα και πράξεις, η ίδια η δημιουργία, είναι στα χέρια σας. Στην επιχειρηματικότητα, στην έρευνα, στη δραστηριοποίηση σας στον ιδιωτικό τομέα. Η αγωνιστικότητα και δυναμικότητα που σας χαρακτηρίζει είναι οι μηχανή ανάπτυξης της πατρίδας μας, μέσα από τις δικές σας επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Θέλουμε μαζί να κτίσουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον γι’ αυτό τον τόπο. Ένα ευρωπαϊκό και σύγχρονο μέλλον. Για όλο τον τόπο και όλους τους πολίτες της Κύπρου μας!

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία της Πρωτοπορίας και τον πρόεδρό της Ανδρέα Ελευθερίου για την δράση και τις πολλαπλές επιτυχίες της οργάνωσης. Για την υπευθυνότητα με την οποία πολιτεύεστε.

Εγώ είμαι δίπλα σας. Θέλω και την συμβολή και την κριτική σας. Αυτή είναι η πρόκληση, πρόσκληση, και παράκληση.

Μην διστάσετε να μας ξεπεράσετε. Συνεχίστε να προχωράτε μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον.

Φωνάξτε και διαλαλείστε παντού τον δρόμο της ευθύνης και του ορθολογισμού Σε κάθε νέο και νέα της Κύπρου.

Μαζί φτιάχνουμε την Κύπρο που ονειρευόμαστε. Κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Μαζί αγωνιζόμαστε για να νοιώθουν οι νέοι μας ότι η πατρίδα σας συμπαραστέκεται πραγματικά, για να γίνουν πράξη τα όνειρά σας.

Είμαστε περήφανοι και αγωνιστές!

Πάντα Πρωτοπόροι.