Δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας

10 Ιούλ 2017

Γραπτή Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα γεγονότα της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, στο κρίσιμο δείπνο της 6ης Ιουλίου. 

Η ενημέρωση από τον Πρόεδρο, σε συνέχεια των ενημερώσεων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ήταν πλήρης και λεπτομερής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ενημερώσει απ’ ευθείας και τους πολίτες αργότερα σήμερα.

Στο πλαίσιο της επόμενης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, όπου προβλέπεται να κατατεθούν θέσεις, εκτιμήσεις και εισηγήσεις από τα πολιτικά κόμματα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα εκθέσει τις δικές του απόψεις, όπως και στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Τρίτη, 18 Ιουλίου, στην παρουσία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά.

Οι συνθήκες είναι σοβαρές και επιβάλλεται σύνεση και ψυχραιμία αλλά προπάντων ενότητα για την διαχείριση του αύριο.

Δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Ο στρατηγικός μας στόχος παραμένει μια πολιτική συμφωνία για λύση, με αποχώρηση του κατοχικού στρατού και κατάργηση των εγγυήσεων, για να γίνει η χώρα μας ένα κανονικό κράτος για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.